PR-950UVS HEPA luchtreiniger met sensortechnologie.                                   €289,- incl. btw.

 

De PR-950UVS zuivert de lucht wanneer dat nodig is. De nieuwe sensortechnologie meet de luchtkwaliteit en past zo automatisch het ventilatie niveau aan. De luchtkwaliteit wordt aangegeven doormiddel van de verlichte kleuren LED ring aan de voorzijde van de luchtreiniger en aan de bovenzijde doormiddel van een digitale deeltjesmeter. Uitstekende luchtzuivering De PR-950UVS zuivert lucht via een serie van filters en technieken. Lucht passeert achtereenvolgens een voorfilter, het True HEPA-filter, het koolstoffilter, een UVC-lamp en een ionisator. De combinatie van technieken verwijdert de uiteenlopende soorten van verontreiniging uit de lucht. De PR-950UVS is voorzien van een axiale ventilator die garant staat voor een lange levensduur en laag geluidniveau.

 

De verschillende zuiveringsstappen zijn hierna beschreven.

1. Voorfilter De lucht wordt aangezogen door een axiale ventilator en passeert als eerste het voorfilter. Het voorfilter verwijdert de grovere zwevende delen zoals zichtbare stofdeeltjes en huidschilvers en haren en veertjes van dieren uit de aangezogen lucht. Deze eerste filtering garandeert ook de goede werking en lange levensduur van het HEPA-filter. Het voorfilter is tevens een koolstoffilter. Dit koolstoffilter is speciaal geschikt voor het wegnemen van geurtjes, rook en gassen. In het filter worden de vluchtige organische stoffen die geurtjes veroorzaken afgebroken en omgezet zodat de geurtjes verdwijnen. Het koolstoffilter maakt deze luchtreiniger zeer geschikt voor ruimtes waarin wordt gerookt of gekookt of waar sterk ruikende producten worden gebruikt zoals beautysalons en nagelstudio’s.

2 True HEPA-filter Vervolgens passeert de lucht het True HEPA-filter. Dit filter verwijdert microdeeltjes en fijnstofdeeltjes tot 0,3 micron (µm). Stuifmeel (pollen) en aan stof gebonden bacteriën en virussen worden in de vezels van het filter gevangen. Het in de PR-950UVS toegepaste HEPA-filter voldoet aan de steeds strengere eisen voor luchtkwaliteit in high tech toepassingen zoals lucht- en ruimtevaart, farmaceutische industrie, operatiezalen en quarantaineafdelingen in ziekenhuizen. Bij allergische reacties op allergenen als huisstof, pollen, huisdieren bieden HEPA-filters een afdoende oplossing

 

3. UVC-lamp Met de UVC-lamp wordt de lucht zeer doeltreffend gedesinfecteerd. De UVC-straling van de lamp beschadigt micro-organismen. UV-straling maakt bacteriën en virussen vrijwel direct onschadelijk. Bij structureel gebruik van de PR-950UVS-luchtreiniger worden ook schimmels, gisten en huisstofmijt die in de lucht aanwezig zijn geëlimineerd .

4. Ionisator (100% ozonvrij) In de laatste zuiveringsstap zuivert de ionisator de lucht van de laatste verontreinigende deeltjes. De ionisator ioniseert moleculen waardoor negatief geladen elektronen ontstaan. Deze elektronen worden de ruimte ingeblazen waar ze zich verbinden aan stof, ziektekiemen en bacteriën. Deze deeltjes vallen vervolgens op de grond en kunnen met een stofzuiger met HEPA-filter eenvoudig worden opgezogen. De ionisator van de PR-950UVS is 100% ozonvrij.

De PR-950UVS is eenvoudig te bedienen. Via een digitaal display is in één oogopslag te zien welke functies zijn ingeschakeld. Het apparaat bevat een UV-indicator in de vorm van een oplichtende cirkel aan de voorzijde. Indicatorlampjes op het display geven aan wanneer het HEPA-filter of de UV-lamp vervangen moeten worden. Het vervangen van deze onderdelen gaat snel en eenvoudig. De PR-950UVS is voorzien van een timer waarmee de duur van luchtzuivering – tot acht uur lang - kan worden ingesteld. Na de ingestelde periode slaat het apparaat af.

 

 

 

PR-450C prof. Luchtreiniger: ULPA, Carbon, Elektrostatisch en UVC               € 399,- incl. btw.

 
 
 
 
 
 
De PR450C luchtreiniger beschikt over sensortechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de lucht automatisch gefilterd wordt wanneer de luchtkwaliteit slecht is. Het is ook mogelijk deze functie uit te schakelen wanneer u zelf de volledige controle wilt hebben over hoe de lucht gezuiverd moet worden. Zo kunt u er dan voor kiezen om bijvoorbeeld de UV-lamp en ionisator handmatig in of uit te schakelen. Filtertechnologie en zuiveringstechnologie Deze luchtreiniger beschikt over de meest moderne luchtzuiveringstechnologie waaronder een ionisator, ULPA filter, elektrostatisch filter, carbon filter en een UV filter. Deze filters gaan afhankelijk van de luchtkwaliteit gemiddeld 5 maanden mee en hebben allemaal een eigen functie. De filters zuiveren de lucht van pollen, huisstofmijt, fijnstof, rooklucht, uitlaatgassen en kookgeurtjes. Het UV filter doodt virussen en bacteriën uit de lucht. De ionisator verzwaart stof en fijnstof en zorgt er dus voor dat deze stofdeeltjes neerslaan.
Waarvoor is de PR-450C het meest geschikt De PR450C is ontzettend veelzijdig en daardoor allround inzetbaar. Het meest geschikt is hij voor personen die last hebben van allergieën zoals bijvoorbeeld hooikoorts en astma. Ook kan de PR-450C geplaatst worden als u last heeft de nadelige gevolgen van bijvoorbeeld een houtkachel, verkeer of sigarettenrook. Ook voor mensen met vogels of andere huisdieren zoals honden en katten is deze luchtreiniger zeer geschikt.
Kortom deze stijlvolle, krachtige luchtzuiveraar is door zijn veelzijdigheid multi-inzetbaar en zal zorg dragen voor een gezondere leef- of werkomgeving en daardoor bijdragen aan uw gezondheid.
 
 
 

Product eigenschappen

 • Model PR-450C Filter tot 80 m²
 • Active-Carbon filter
 • ULPA filter 99.9995%
 • Afstandsbediening
 • Ionisator 8.000.000 cm³
 • UV-C 
 • Afmeting: 450 x 237 x 585 mm
 • Stroomgebruik 55 W
 • Gewicht 10500 gr
 • 2 jaar garantie

 

 

 

PR-9202UVS Luchtreiniger met luchtbevochtiger                                                    €299 incl. btw.

 

De nieuwe intelligente luchtreiniger PR9202UVS van Progenion is ontwikkeld voor een optimale luchtkwaleit en schone lucht.
De PR9202UVS heeft een  unieke combinatie van luchtzuivering door middel van UV-C, HEPA, carbon, ionisatie en ultrasone luchtbevochtiging. De intelligente sensortechnologie meet de luchtkwaliteit en past het ventilatieniveau daar automatisch op aan. Met de luchtbevochtiger reguleer je eenvoudig zelf de luchtvochtigheid. Dankzij zijn compacte vormgeving en lichte gewicht en unieke luchtbehandelingstechnieken is de PR9202UV zeer geschikt voor ruimtes zoals praktijkruimtes, slaapkamers, woonkamers, kantoren, nagelsalons etc.

De PR-9202UVS beschikt over drie filters: Een HEPA-filter, HEPA staat voor high-efficiency particulate air en staat wereldwijd bekend als het meest lucht zuiverende filter; Een Carbon filter: Deze neemt nare geurtjes en gassen op, zoals tabaksgeur en kooklucht; Een TiO2-filter met UV-licht. Hiermee worden alle bacteriën en virussen in de passerende lucht gedood.

De luchtreinigingsfunctie van de PR-9202UVS stel je eenvoudig en snel in op drie verschillende standen: laag, middel of hoog. Met de timerfunctie bepaal je zelf hoe lang de luchtreiniger actief is: van minimaal 1 tot maximaal 12 uur. Zo wordt de lucht ook gezuiverd wanneer je zelf niet in de buurt bent van het apparaat. De Progenion PR-9202UVS is uitgerust met sensortechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de lucht automatisch gefilterd wordt wanneer de luchtkwaliteit laag is. Het is ook mogelijk deze functie uit te schakelen als je zelf de volledige controle wilt hebben over wanneer de lucht gezuiverd moet worden. Je activeert de sensortechnologie met één druk op de Smart-knop. Voor een objectieve meting is het belangrijk dat de luchtbevochtiger uitstaat. Een meting duurt ongeveer drie tot vijf minuten en daarna detecteert de sensor zelf welke stand nodig is voor de juiste luchtkwaliteit. De filters van de PR-9202UVS zijn eenvoudig te vervangen. Dankzij het vervangicoontje, dat gaat knipperen als een filter vervangen moet worden, weet je precies wanneer dat nodig. Let op: houd na het vervangen de resetknop enkele seconden ingedrukt. 

 

 

Luchtbevochtiger
De PR-9202UVS is een unieke combinatie van een luchtreiniger en een luchtbevochtiger. Het kannetje vul je gewoon met kraanwater. Dat mag kalkvrij water zijn, maar belangrijk is dat je er in ieder geval geen gedemineraliseerd water in doet. Dan wordt het water namelijk te zacht en werkt het apparaat niet optimaal. Op het display geeft de PR-9202UVS de luchtvochtigheid in de ruimte aan. Voor een objectieve meting heeft het apparaat na aansluiting ongeveer zestig minuten nodig om te acclimatiseren en de juiste luchtvochtigheid te meten.De gemeten waarde kan zo’n acht procent afwijken.

Product eigenschappen:

 • PR-9202UVS tot 45M²
 • 2 jaar garantie
 • 3 standen ventilator
 • Aansluiting: 230V
 • Actief koolstoffilter
 • Afstandsbediening
 • HEPA-filter
 • Ultrasone luchtbevochtiging
 • UV-C 254nm
 • Afmetingen 45,2x23,2x43,8 CM
 • Ionen uitstoot > 8.000,000 cm³